FALL INSPO

xx Malin

the girl with the dragon tatto

I December kommer H&m släppa ”The girl with the Dragon Tattoo” kollektion som är inspirerad av karraktären Lisbeth Salander från filmen ”män som hatar kvinnor”.


Den kommande ”The girl with the Dragon Tattoo”-kollektionen för H&M innehåller 30 plagg, som tex MC-jackor, slitna jeans mm och lanseras i den välkända butiken Colette i Paris den 28 november 2011, och kommer sedan att släppas i 180 H&M-butiker och online på hm.com med start den 14 december 2011.


Vad tror ni om den kommande kollektionen? Hiss eller diss? Jag tror faktiskt att den kommer bli en riktig to-die-for kollektion, men vi får väl se!


 

xx Linda


knitted

Tumblr_lsyoxo0uzq1qigui6o1_r1_500_large

 

19b3064a4c4412890295a4c56250710c_large

 

Tumblr_lto4ychclg1qi1c55o1_500_large

 

Tumblr_ltetonmghk1qi1c55o1_500_large

 

Tumblr_lt6sat9rlj1qek0jdo1_500_large

 

Tumblr_lsmbelvzol1qlt0j8o1_500_large

 

Strikk_large

 

Tumblr_lqw7fb71xa1qctjnko1_500_large

 

xx Linda

 


DR MARTENS VS DIN SKO

Något som har blivit väldigt populärt i skoväg är märket Dr Martens. Dom gör grova kängor i läder med snörning med båda höga och låga skaft, väldigt snyggt att ha nu i höst till skinnjackan eller varför inte en sommarkväll till bara ben? Dom ser väldigt "hårda" och tuffa ut och det älskar jag! Grymt snygga är dom. Skulle gärna köpa ett par om dom inte vore så dyra, priset ligger mellan 1298 och 1495 kronor. Men nu har Din Sko kommit in med ett par nästan snarlika skor. Perfekt för oss studenter som inte är gjorda av pengar!

 

 

 

Bild 1. Dr Martens från Nelly.com, 1495 kr
Bild 2. Ankle boot från Din Sko, 399 kr
Bild 3. Dr Martens från Nelly.com, 1295 kr
Bild 3. Midcut boot från Din Sko, 499 kr

 

 

xx Linda


STIL PÅ STAN


Blev haffad av Stil på stan - Östran för några dagar sen när jag var ute och letade efter en halloween kostym. Riktigt kul tycker jag! Här hittar ni sidan där jag även svarat på lite frågor.

xx Malin


SISTA MINUTEN TIPS

Snart är det halloween och endel kanske inte hittat rätt outfit än? Kanske inte hittat en kostym som passar eller inte riktigt har pengar till att slösa på kläder man kommer använda typ en gång på ett år? Här får ni iallafall lite sista minuten tips som är lätta att fixa hemma!
För att fixa en snygg gudinne-look behövs bara ett lakan och gladiatorsandaler. Dra på dig lakanet och försök sätta det som du vill. Eller du kanske redan har en söt liten vit klänning som går att använda? Perfekt isåfall! Locka håret eller sätt upp en snygg uppsättning, lägg till lite accessoarer såsom breda guldiga armband och ett flätat skärp. Du kan även fixa en krans genom att plocka lite grenar och kvistar och fläta ihop. Eller så klipper du bara till ett guldigt band och knyter runt huvudet.
Du kanske vill vara något lite tuffare än en gudinna, då kan du lätt förvandla dig till en rockare! Det som behövs är typ svarta/skinn shorts/byxor, ett linne med något tryck på (eller bara något svart du kan klippa lite hål i kanske?) nitarmband, kedjor och sotade ögon, boots och en stor rockig frisyr!
Du kan även göra det väldigt enkelt för dig och bara ta ett lakan, klippa två hål i och vara ett spöke!
Eller varför inte Woman In Black? Ta svarta jeans, en svart kavaj och en vit skjorta. För en fin touch kan du även ha röda läppar. Det blir en snygg detalj!
Det var lite tips som är enkla att fixa hemma! Om ni vill ha mer är det bara att säga till.
xx Malin

Halloween makeup tutorial

Som ni alla säkert vet är det snart dags för Halloween! Och det betyder självklart Halloweenfest! Och då vill man ju helst klä ut sig till något coolt! Men det är ju inte alltid så lätt att hitta en häftig kostym, så varför inte köra all in på sminket istället? Hår får ni lite inspiration!




xx Linda

ZARA

Lite fina vardagsplagg från Zara som sticker ut lite extra, synd att vi inte har den butiken i Kalmar..

 

 

xx Linda


CARRIE CAPE

Gina Tricot 499:-
Nu när dagarna blir kallare och tråkigare så skulle en sån här snygg cape sitta perfekt. I want!
xx Malin

Outfit under tusen kronor

Halsring - Gina Tricot, 99 kr
Topp - Bik Bok, 249 kr
Jeans - H&M, 99 kr
Boots - H&M, 299 kr
Väska - Lindex, 199 kr



Totalt: 945 kronor

 

 

 

 

xx Linda

 

 


DAGENS OUTFIT

Kabelstickad tröja/Cubus
Skjorta/Monki
Skinnbyxor/Vero moda
Converse/Second Hand

 

xx Linda

 


CAMPBELL VS NELLY

Jag älskar Jeffrey Campbells skor! Vill ha nästan allihopa, men tyvärr så är dom ju fett dyra.. Så därför har jag hittat flera look-a-likes på nelly.se där de flesta skorna inte ens kostar hälften så mycket, så det kan vara värt att spana in om ni precis som jag verkligen suktar efter ett par Jeffrey Campbell skor.






Alla skor kan ni hitta på www.nelly.se och de finns i flera olika färger.

Ett par silvriga Zhob är påväg hem till mig just nu, förhoppningsvis kommer dem idag!

 

xx Malin


leather pants

Till vardags matchar du skinnbyxorna bäst med en kabelstickad tröja! Gärna i färgerna grått, marinblått, vinrött eller rosa. Och helst med en vit skjorta under för en lite mer uppklädd och stilren look!

 

Lace up shoe









Skinnbyxor på fest kan aldrig bli fel! Matcha dom med transparenta skjortor och tröjor i starka färger. Gärna med ett stort halsband till också. Och självklart ett par skyhöga klackar!








xx Linda



INSPO

xx Malin

FUR

Ett av dem hetaste ytterplaggen just nu är pälsjackan! Det finns många väldigt fina i butik just nu och du kan bland annat hitta en snygg på Gina Tricot. Själv har jag alltid velat ha den från H&M's kollektion 2009 och i somras budade jag hem den på tradera för endast 400kr. Kap!
Min fina päls från H&M

xx Malin

SMOKING HOT

Smoking Hot by Anywho
Gina Tricot

xx Malin

CRAVINGS

Jeffrey Campbell Lita Spike

xx Malin

OUTFIT

Modell: Lucas Svensson
Foto & redigering: Linda Olsson


Skjorta/H&M
Tröja/Dressman
Byxor/Weekday
Klocka/Ur&Penn
Kängor/Din Sko


Bik Bok by Whitney Port

Stilikonen Whitney Port slog igenom i den amerikanska realityserien "The Hills".  Och nu har hon även designat en kollektion för klädkedjan Bik Bok! Kollektionen är inspirerad av kläder från hennes egna garderob. Whitney själv beskriver kollektionen som en blandning av plagg med feminin och maskulin känsla, en mix av både rockigt och dressat. Priserna ligget på mellan 349 och 699 kronor!





xx Linda

 



NOWHERE

Ni har väl inte missat Nowhere's första kollektion som lanserades den 10e oktober? Det är designern Nhu Duong och allas vår Elin Kling som står för det grymma arbetet. Bra pris och riktigt bra jobbat tycker jag!
Några av mina favoriter. Ni kan spana in och köpa kollektionen här!
xx Malin

outfit



Modell: Nelly Rasmussen
Foto & redigering: Linda Olsson

Linne/Frankrike
Skinnimitationsbyxor/Gina Tricot
Skor/Deichmann

OUTFIT


Modell: Axel Hallehn
Foto & redigering: Malin Heinebäck

Jacka/Jofama
Tröja/MQ
Jeans/Nudie
Kängor/Scorett


Hairdonut

Steg 1. Sätt upp håret i en toffs så högt upp på huvudet du vill ha den.

 

 

Steg 2. Trä över din hairdonut över toffsen.

 

 

Steg 3. Böj ner huvudet och fördela håret över din hairdonut så den inte syns, vira sedan håret in under din hairdonut så inte hårtopparna sticker ut.

 

 

Steg 4. Nu har du en utav dom absolut hetaste frisyrerna i höst, och det tog dig bara fem minuter att göra den!

 


FASHIONWAVES

Hej hej! Välkommen till vår modeblogg, här kommer vi skriva om mode, tips, trender, stilikoner och allt som hör till! Vi som driver bloggen heter Linda Olsson och Malin Heinebäck, vi kommer från Kalmar och går sista året på gymnasiet. Hoppas ni kommer att tycka om vår blogg, har ni några funderingar/synpukter/åsikter eller liknande så är det bara att hojta till!


 

Bild från när vi var i Magaluf i Augusti



RSS 2.0